Friday, 9 December 2011

Couple Seductive Dance


Hello everyone. :)
How are you doing?
Today i'm going to talk about a very interesting topic.
Yup,like the title of the post..
"Couple Seductive Dance".

It's been such a long time since i've dance.
since masuk UMT,dah lama sangat tak menari.
rindu sangat.
i miss the space..
miss the passion..
miss the music..
miss the way my body moves according to the music..
and miss the way my heart beats for every beat of the song.
rindu tahu. :(

One of my friend asked me,
"If you love dancing so much,why quit? go ahead and dance,no one stopping you."
Then i thought.. 
"aww man..ni la sebabnya aku tak pernah nak mengadu dengan orang pasal menari2 ni."

Waktu zaman sekolah dulu,boleh la menari2 depan public.
tapi bila dah besar ni..rasa macam tidak manis la pula bila
seseorang perempuan itu menari di khalayak ramai.

Beberapa hari lepas,my university held a Malam Kemuncak Kokurikulum.
there..ada show where girls dance on stage.
at first i was so excited to watch the show.
i want to know what level does a dance crew in UMT have.
and yes,its undeniable.
they are really talented. i was in awed.
but one thing that really took my attention was that how the boys reacted to their body movements.
when the girls started to dance,
the boys in the auditorium hall start wooing & clapping with extra amusement.
"Illiya,biasa la lelaki react macam tu.tak kan kau tak tahu kot."
yes i know.
but that is not the thing that was in my mind at that time.
the thing that i felt at that time was  "malu."
rasa macam malu sangat tengok kaum saya sendiri menari kat depan,
dengan sexynya dan baju ketatnya..dan dengan
budak lelaki kat belakang dah kepit2 seluar mereka.
sumpah malu sangat.
rasa macam nak tarik perempuan2 yang tengah menari tu semua off-stage.

and what occured in my mind at that time was..
"what if i'm the one who was dancing on stage at that time?"
sumpah malu sangat.
I've been training myself for awhile now.
and alhamdulillah..Allah s.w.t banyak melindungi saya.
I've stop dancing in public for quite a while now.
geram nak menari tu memang ada.
kadang-kadang masa dah nak tidur tu,dengar mp3 pun..
badan boleh gerak sendiri to the beat of the music.

tetapi saya bersyukur sangat.
dapat roommates yang memahami.
mereka tidak kisah pun kalau saya nak menari dalam bilik.
just as long as not in public. :)
they said,if i dance in public.."tak nak mengaku roommate".
haha

the one i love also support what i'm doing right now.
to be honest,i'm not that strong.
but since i have so many people supporting me right now.
I guess i'll survive.
Allah s.w.t akan sentiasa memberi pertolongan kepada kita,
especially bila kita cuba untuk berubah menjadi lebih baik.

Mesti some of you tanya,
apa kena mengena Couple Seductive Dance dengan apa yang saya tulis kat atas kan?
hihi.actually..
since saya dah mengambil keputusan untuk hanya menari after i'm married and not in public..
i like to share what kind of dance that i would really love to do.
and i'm not telling this only to my future husband.



guys outhere!
girls love guys who could move there body.
i'm serious.
it is an asset.
so there's no istilah "lelaki pondan je yang menari".
macam korang pun juga,suka kan kalau ada bakal isteri yang boleh menari?
same with us. :)
image source: google.


Troublemaker (Hyunah & Hyunseung)

Troublemaker at MAMA 2011 in Singapore

Troublemaker Live on MCountdown (111208)


Hyoyeon - Genie Remix & So sick (Mirrored)


Super Junior & f(x)'s Victoria


Son Dambi - Can't U See (Mirrored Compilation)


Snsd & 2PM - Dance Gayo Festival 


Lee Hyori - Want me back


Hyoyeon & Jaewon dancing


Taeyang - Wedding Dress (Dance Version Mv)


Taeyang - I Need a Girl (Dance Version Mv)


Taeyang - Look only at me


Monday, 5 December 2011

Wonder Girls 2nd Album Wonder World - Track 6 : Stop!



The Wonder Girls just made their comeback with their second album.
I've heard the full album but one song really start to stuck in my head.
hihi,if you download the album,try to listen to the sixth track.
entitled..  " Stop! "

I like the meaning of the songs.
so much! :))
normally girls would easily strive to accept a guy.
but in this song,
even though the guy is super hot,the girl is determine to say no.
she say that the guy is not for her.
so she ask him to find another person.


Stop! by Wonder Girls

Review Blog : Perempuan Menari dalam Islam - Haram atau Tidak?

Assalamualaikum everyone.
For starters,Ilya nak cakap terima kasih sangat2
sebab still buka blog ni walaupun Ilya lama tak update.
kira bernyawa juga la blog ni walaupun cuma nyawa2 cengkerik je.
hoho
thank u ya! ;)

But don't worry,
walaupun saya jarang buka blog ni,
saya rajin juga la tengok2 kalau ada orang leave any comments.
kalau takde pun,tengok page apa yang mostly orang baca kat blog ni.
and lepas pengawasan blog dilakukan..
I've notice ada satu post ni,memang setiap hari ada sahaja orang buka.
and bukan orang Malaysia sahaja yang view,
orang daripada America,Korea,Japan,German,Mesir pun view post ni.

The post that i'm talking about is
I was quite surprised that there are many viewers for that post.
nampak la yang ramai orang sebenarnya nak tahu tentang hukum perempuan menari dalam Islam.
it touched me that there are many people who actually trying hard to make changes in their life.
I'm just glad that i could be just a little help.
Insyallah,dengan keredhaan-Nya..kita boleh berubah.
cuma kena kuat sikit je. ;)