Tuesday, 24 January 2012

Coldplay - Paradise





Coldplay - Paradise

Lyrics:
When she was just a girlShe expected the worldBut it flew away from her reach soShe ran away in her sleepand dreamed ofPara-para-paradise, Para-para-paradise, Para-para-paradiseEvery time she closed her eyes
When she was just a girlShe expected the worldBut it flew away from her reachand the bullets catch in her teethLife goes on, it gets so heavyThe wheel breaks the butterflyEvery tear a waterfallIn the night the stormy night she'll close her eyesIn the night the stormy night away she'd fly
and dreams ofPara-para-paradisePara-para-paradisePara-para-paradiseOh oh oh oh oh oh-oh-ohShe'd dream ofPara-para-paradisePara-para-paradisePara-para-paradiseOh oh oh oh oh oh-oh-oh-oh
lalalalalalalalalalalaAnd so lying underneath those stormy skiesShe'd say, "oh, ohohohoh I know the sun must set to rise"
This could bePara-para-paradisePara-para-paradisePara-para-paradiseOh oh oh oh oh oh-oh-ohThis could bePara-para-paradisePara-para-paradiseThis could bePara-para-paradiseOh oh oh oh oh oh-oh-oh-oh

Monday, 2 January 2012

6 Little Messages Written For Every Important Person In My LIfe

Firstly,i want to wish a really Happy New Year to all of you.
Yup,dalam sekelip mata sahaja dah segenap setahun.
cepatnya masa berlalu kan?

When the clock officially start the 0000 for 2012,
rasa macam nak nangis je.
firstly sebab rasa macam dah tua.
yup,i'm no longer a teen.
I'm going to be an adult soon.
macam orang tua-tua kata,dah boleh kahwin dah ni.
ngu ~
Illiya dah tua!!

secondly,sebab dah mula rasa macam..
"This is it,things will started to change little by little soon."
my first sister just got married last december,and soon..
my second sister..then me..and then my brother..
my parents would start aging too.
things would really start to change would they?
waa!!! sedih la! sob sob
i don't really enjoy having changes to occur in my life.
i prefer things to be just like the way it was.
but tak boleh kan?
hrm..i know. :(

Yup,umur 20 tahun itu dah menandakan saya sudah meningkat ke dunia dewasa.
Saya bersyukur, saya telah dipanjangkan umur dan masih diberi peluang untuk
bernafas and even have the chance to write this.
I think i will slowly learn how to be an adult.
yup,slowly. :)

Since i'm writing this post,
I would like to take this chance to send a message to each person
that have been making my life as wonderful as it is right now.

6 LITTLE MESSAGE WRITTEN FOR EVERY IMPORTANT PERSON IN MY LIFE

The first message that i want to give is to my father..


"Abah,ni Liya ni.
Annyeong Pierce Brosnan yang handsome!! woot2!! :)


Abah,Liya nak cakap terima kasih.
terima kasih sebab bagi Liya peluang untuk hidup di dunia ni.
terima ksih sebab memberi didikan yang baik pada Liya sejak daripada kecil lagi.
terima ksih sebab jaga Liya seperti menatang minyak yang penuh.
terima kasih sebab sudi jadi seorang bapa yang sangat baik dan penyayang pada Liya.
terima kasih sebab sudi layan kerenah anak Abah yang gedik dan manja ni.
terima kasih sebab ajar Liya mcm mana hendak menjadi seorang yang baik daripada segi rohani dan juga fizikal.
dan yang paling penting..terima kasih sebab telah cuba sedaya upaya mengajar Liya macam mana hendak menjadi seorang anak yang solehah & taat kepada kedua ibu-bapanya. 
Liya tahu...Liya tak perfect.
dan Liya masih ada banyak kekurangan.
tapi bismillahhirrahmanirrahim..
dengan bantuan-Nya.
Liya akan cuba untuk menjadi seorang anak yang baik dan solehah.
 dan maafkan Liya kalau Liya ada terguris hati Abah.
Liya tak bermaksud tau! serius! ngu~ Liya minta maaf.. 
Liya Sayang Abah sangat2. :) "

the second message that i want to give is to My Mother.





"Mak yang comel!
hee..assalamualaikum mak. :)

Mak,terima kasih for everything.
Liya rasa kalau Liya taip semua benda yang Liya berterima kasih dengan Mak..
maybe akan ada error sebab terlalu banyak yang Mak dah berikan kepada Liya.

Pertama sekali, Liya bersyukur dan sangat berterima kasih sebab telah diberi peluang untuk hidup di dunia ni.
Mak,terima kasih sebab lahirkan Liya ke dunia ni.

dan Liya minta maaf sangat2 kalau Liya ada sakitkan hati Mak,
I'm sorry..I didn't meant to buat Mak terasa hati or anything.

Mak..mak dah sacrifice so much untuk kami.
and Liya hope..
since kami semua dah meningkat dewasa..
Mak would let kami jaga Mak pula.

Kalau boleh,Liya nak Mak gembira je.
kerja rumah semua..kalau Liya ada kat rumah,Liya akan cuba tolong Mak.
jadi Mak boleh rehat.
lagipun,Mak dah meningkat umur juga dan dah tak larat nak buat semua benda.
tapi Mak jangan risau.
Kami semua akan jaga Mak dengan Abah baik2.
Kami akan balas balik jasa Mak dengan Abah.
InsyaAllah.. :)

Mak yang comel,cantik,cun,dan hot,
you are the greatest Mom anyone could ever hope for.
Liya bersyukur dapat ibu macam Mak.
Terima kasih Mak..
for being my mom.
I love you. "




the third message goes to my first sister,
*Yong is the nama panggilan for the eldest sister in Perak.


"Yong,selamat pengantin baru!!!
yay!! yong dah kahwin!! hee




Liya nak cakap terima kasih kat Yong,
sebab Yong macam a girl best friend dalam hidup Liya.
boleh cerita macam2 benda "girl2" dengan Yong.

and of course,thank you so much sebab belanja Liya selalu.
sorry sebab Liya terlalu manja & gedik.
Liya memang suka minta macam2 kan?
hee,thanks sebab layan Liya.
walaupun kadang2 benda yang Liya nak tu melampaui batas.

Yong jangan risau tau,nanti bila Liya dah kerja..
Liya belanja anak2 Yong pula.
cakap kat abang ipar Liya...

"Jaga kakak saya elok2.and hope you guys dikurniakan baby soon."
 Yong,Liya nak anak saudara kembar tau..ingat. :))"

 the fourth message goes for my second sister,
*Nyah is the nama panggilan for the second eldest sister in Perak.


"Nyah,Liya bangga sangat dapat kakak macam Nyah.
Nyah baik,seorang yang tidak mengambil kisah sangat dalam perihal duit.
Asalkan semua orang happy,nyah pun happy juga.
Sometimes nyah pelik (hihi,macam la Liya tak pelik kn? ) ,
and sometimes nyah emotional and over-excited.
tapi overall...you are a loving sister sebenarnya.

Nyah...
thank you sangat sebab ajar Liya Physics & Chemistry dulu masa Liya nak SPM.
Nyah dah berusaha sangat mengajar Liya..
tetapi Liya dapat C+ juga.
hoho,sorry tau.
Liya rasa bersalah sangat lepas dah dapat result SPM tu.

tapi nyah cool je.
at that time,Liya dapat tahu walaupun kita dua selalu bergaduh..
Nyah sayangkan Liya juga kn?
hee.
thank u!
thank u for being my sister! ^^ "


the fifth message goes to my little brother,



"Ijat,kakak sayangkan Ijat! :)
hee.
Ijat,thank you for always being there for me.
thank you sebab selalu dengar rintihan kakak.
walaupun kakak banyak mengomel,Ijat layankan sahaja.

sometimes bila kita keluar,orang ingat kita dua couple.
firstly sebab muka kita lebih kurang sahaja (adik-beradik kn?).
secondly sebab Ijat sangat protective and menjaga kakak-kakak Ijat.
sepatutnya kakak yang jaga Ijat,tapi ni terbalik..Ijat pula yang jaga kakak.

Kalau orang tanya kepada kakak, "best tak ada adik lelaki?"
kakak akan for sure,without a doubt akan cakap "best sangat2."

thank you Ijat sebab always be there for me and jaga kakak.
Ijat dah macam kembar kakak.
you are the best little brother anyone could ever have.
kakak sayang Ijat!!
jangan curang dengan kakak tau! :) "

 and the last message goes to my beloved boyfriend.

"Syafiq,thank you for coming into my life.
you are so different from any guy that i ever met before.
you are unpredictable,interesting,and lovable. :)
you are so different,that it make me surprise at how i'm in love with you.
thank you trusting me and thank you for accepting me in your life.
I know i'm not perfect and I may lack a lot of things,
but hopefully..we'll work this out and make this relationship last.




I know,you must be thinking "Family Illiya semua will be reading this." right?
hee,jangan risau la.
family saya ok je.
kalau diorang garang pun,sebab they love me so much.
they just don't want me to get hurt.
lagipun awak serious dengan saya kan?
so don't worry.
InsyaAllah,everything will be fine.
Amin.. :) "

hee,
abah..mak..yong..nyah..& ijat..
Liya sangat happy sekarang.
Liya rasa sangat bersyukur sebab telah dikurniakan dengan family yang happy.
even though we have many up & down..
tapi Liya tau..we will make it through!

dan Liya pun rasa bersyukur sebab Liya dah jumpa someone yang boleh accept Liya,
and love Liya..just the way I am.

cuma sekarang tinggal nak study sahaja.
and of course,daripada segi rohani..
Liya tidak akan lupa untuk solat lima waktu.
dan cuba untuk mendekatkan diri dengan Allah swt.

Abah dengan Mak jangan risau k.
Liya akan berusaha bersungguh-sungguh dan balas balik jasa Mak dengan Abah.
doakan Liya juga ye. :)

Happy Weddings!!


Alhamdulillah..
my first sister telah berjaya dinikahkan dengan pasangan hidupnya pada 24th of December 2011.
It was a simple wedding,but it was bless with so much love.
There were a lot of things that happened..
ada perkara yang baik dan ada juga perkara yang buruk.
tetapi alhamdulillah..
dengan pertolongan daripada family,cousin, & Allah swt,
semuanya berjaya dilakukan. :)

I was lucky that day.
I got a new additional family member,
spent quality time with each of my family members.
and i got to meet my matriculation friends during the weddings.
how precious was that right?

For my first sister...selamat pengantin baru!
have a great marriage.
liya doakan yong dapat baby comel2 tau! :)

I really want to post the pictures of both of the bride & groom here.
but for privacy purposes,the wedding pictures are left to be shown only for friends & family.
hehe,sorry.
but i have some random pictures at the wedding with my friends.
Zul asked me to post it on facebook,but malas la.
hihi,post kat sini pun ok juga kan?

For my friends..
Kamilah, Fazli, Zul, Rawaida, Syazrin..
thank you for coming to the weddings.
mesti susah nak cari rumah kan?
hee,anyway..thank you sangat2 for coming. 
really appreciate it.
rindu korang semua. ^^

Rawaida

Makan Time! ^^

Kamilah & Rawaida











Fazli, Zul, & Syazrin

Rawaida & Kamilah


p/s : Kamilah & Fazli,i wish the best for both of you.
InsyaAllah..amin. :)